Novosti

Cijeli dopis možete pogledati u privitku (PDF)


Vezano uz medijski istup Općinskog načelnika Općine Koprivnički Ivanec, objavljujem dopis dostavljen Općini Koprivnički Ivanec dana 05. ožujka 2020. godine i dopis upućen Državnom inspektoratu dana 11. ožujka 2020. godine, iz kojih je razvidan tijek događaja, uz napomenu da je zatraženi inspekcijski nadzor zakazan početkom svibnja 2020. godine. O čemu naravno Općinski načelnik nije imao potrebu izvijestiti javnost.


Nakon provedenog nadzora kojeg smo sami zatražili 11.03.2020. i učinjene izvanredne geodetske snimke odlagališta, o rezultatima ćemo izvijestiti nadzorni odbor, skupštinu društva (suvlasnike), a svakako i javnost.
U potpunosti stojimo iza naših objavljenih podataka, a nakon istupa gosp. Švegovića koji nije prihvatio sudjelovati u izvanrednom nadzoru, kojeg smo ponavljam sami zatražili, posve nam je jasno da od tog suvlasnika ne možemo očekivati odgovoran i na činjenicama utemeljen pristup, jer su mu očito njegovi partikularni i osobno politički interesi na prvom mjestu.

Ovako ponašanje i postupanje Općinskog načelnika protivno je temeljnom načelu pravnog poretka koje polazi o nužnosti da se čak i pravo koje nekome pripada ostvaruje jedino i samo u zakonom propisanom postupku ovlaštenih državnih tijela. Možda je i sam Općinski načelnik to shvatio pozivajući nadležna tijela na postupanje, koje smo mu ponavljam predložili dana 05. ožujka 2020. godine. 

Iskazani podaci o zaprimanju otpada i kapacitetu, kako preostalom tako i podaci o ukupno odloženim količinama, u skladu su sa svim zakonskim propisima i pravilima struke, a posebno postignuti koeficijent zbijenosti u prvoj godini odlaganja (što bi Općinski načelnik trebao znati).

Također, odbacujem u potpunosti tvrdnju Općinskog načelnika o bilo kakvom pritisku i utjecaju na Državnu geodetsku upravu. Ukoliko Općinski načelnik posjeduje informaciju o utjecaju sa razine politike (župana), nadamo se da će je učiniti dostupnom, a sve kako bi potvrdio svoju vjerodostojnost.

Kao legalista nemam apsolutno nikakav problem sa bilo kakvim nadzorom, pa i sa tijelima državne vlasti, jer sam svjestan da smo projekt od javnog interesa koji treba biti stalno podložan kontroli. Kao direktor društva i osobno, vjerojatno kao i većina drugih ljudi, imam problem s neistinama, lažima, konstrukcijama i manipulacijom.

Direktor 
Marijan BlažokNema upisanih novosti.
Priopćenje za javnost

Natrag