Edukacija

Piškornica d.o.o. i Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o. zajedno provode aktivnosti u svrhu edukacije građana o unapređenju sustava gospodarenja otpadom i zaštite okoliša.
U suradnji s udrugama čiji su projekti prepoznati kao najobuhvatniji i jedan od učinkovitijih načina educiranja provodi se kroz edukaciju najmlađe populacije koja će u svoje nasljeđe dobiti i brigu o okolišu, između ostalog i kroz pravilno postupanje s otpadom. Cilj takve suradnje je još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada, izgradnjom i podizanjem ekološke svijesti djece na takvu razinu da u svakoj prilici znaju prepoznavati i razvrstavati sve vrste otpada i s njima odgovorno postupati.

  • Prvi takav projekt proveden je u suradnji s Udrugom za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) kroz edukaciju djece predškolske i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole) uz Dječji priručnik za održivi razvoj - Prepoznavanje i razvrstavanje otpada.
  • Projekt “Koprivko-eko” podržan je od strane Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva znanosti, a prezentiran je kroz slikovnicu “Koprivko-eko” i kazališnu predstavu “Koprivko i nestali spremnici za otpad”. Predstava „Koprivko i nestali spremnici za otpad“ je igrano-lutkarska predstava edukativnog karaktera o pravilnom razvrstavanju otpada.
Pjesmu RAZVRSTAVAJ OTPAD iz predstave KOPRIVKO I NESTALI SPREMNICI ZA OTPAD možete poslušati OVDJE
RAZVRSTAVAJ OTPAD

Pjesmu ZELENO PLAVA LOPTA iz predstave KOPRIVKO I NESTALI SPREMNICI ZA OTPAD možete poslušati OVDJE
ZELENO PLAVA LOPTA

Posljednje obavijesti


JAVNO IZLAGANJE STUDIJE

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

OBAVIJEST O NOVOM RADNOM VREMENU ODLAGALIŠTA
SVE OBAVIJESTI

Piškornica S.O. - prezentacija

Posljednje novosti

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.
SVI DOGAĐAJI